Preventieve tandheelkunde

Preventieve tandheelkunde

Voorkomen is altijd beter dan genezen

Het is wellicht een open deur. Echter, helaas zien we in ons vak dat op het gebied van preventie nog teveel blijft liggen. Daarom blijven wij continu bijsturen in het niveau van de mondhygiëne. Een optimale mondhygiëne en bewustwording van een gezond voedingspatroon zorgt op termijn voor het uitblijven van gaatjes en tandvleesproblemen.

Advies op maat

Tijdens de controles staan wij hier dan ook uitgebreid bij stil en geven wij een advies op maat. Over het algemeen worden onze controles gecombineerd met een bezoek aan de mondhygiënist voor het verwijderen van tandsteen en aanslag en een instructie van tandheelkundige hulpmiddelen voor gebitsreiniging.

Hoge kwaliteit zorg en tandartsen

Alle basisbehandelingen worden met zorg uitgevoerd. De behandelingen worden aangepast als wetenschappelijk onderzoek aantoont dat andere materialen en methodes leiden tot hogere kwaliteit. Dat kwaliteit hoog in ons vaandel staat blijkt uit het feit dat er alleen tandartsen in dienst zijn die een zeer goede (Nederlandse) opleiding hebben gehad. Ook volgt elke medewerker in ruime mate bij- en nascholing om zichzelf te blijven ontwikkelen.

ISO-Gecertificeerd

ISO 9001 is een internationaal geldende kwaliteitsnorm voor organisaties met als doel te komen tot een optimale kwaliteitsbeoordeling in de zorg. Om het ISO 9001- certificaat te behalen, moeten de zaken intern op orde zijn; de patiënt moet centraal staan, de zorgverlener moet betrouwbare resultaten kunnen presenteren en voortdurend werken aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.